MAC HKB Újbuda Ice Hockey Team

HÍrek

Egyik szemünk sír és kicsit azért a másik is, amiért nem láthatjuk többé címeres mezben küzdeni Magyarországért, ugyanakkor végtelenül büszkék vagyunk csapatkapitányunkra, Pozsgai Tamásra!

Eddigi pályafutása során mindvégig a legjobb tudásával szolgálta a magyar jégkorongot. Megbízható, stabil védőként, aki a gólszerzésből is bőven kivette a részét, úgy a korosztályos, mint a felnőtt válogatottban. A válogatott szurkolói nevében köszönünk mindent, Pozsi! Reméljük, találkozunk a BJA HC meccsein! https://www.jegkorongszovetseg.hu/pozsgai-tamas-visszavonul-a-valogatottsagtol?fbclid=IwAR02c4b3W4NW8vkGgFtvw4TwLscSiHSmtfjlNk5nJai1yd6XM3KIzdosDs4_aem_Af2mKJgZ5nRiLQyK8t0LmPHoeBiaVPWeA5v3LD6hFnjLEynO6ESpkaqEgw0Ra2X8w6zJ4KBUcI711j044ikvBjak

Elolvasom »

Köszönünk mindent Jesperi Viikilä! Viszlát és visszavárunk!

Finn csatárunk 44 mérkőzést játszott az idei alapszakasz során, mely alatt 3 gólt lőtt és 23 gólpasszt osztott ki. Gólpasszok számában ezzel a negyedik legjobb volt a BJA HC-n belül, 26 pontjával pedig a hatodik helyet foglalta el a házi kanadai táblázaton. Jeppe már szinte hazajött Budapestre, hiszen az idei szezonja volt a második kedvenc csapatunknál. És bátran kijelenthetjük, hogy a rengeteg élmény mellett igazi barátokat is szerzett nálunk. Nem csak edzeni, de karácsonyozni, bulizni, válogatott meccsekre szurkolni és pecázni is együtt járnak Slekivel – ráadásul a #97 teljes családja “örökbe fogadta” Jeppét. Persze a saját családja sem feledkezett meg róla: a szezon alatt többször meglátogatták csatárunkat. Volt, hogy egyszerre kilenc (!) Viikilä volt a Jégcentrumban! És ebből csak kettő a jégen: Jeppe és Anyukája. Ki más vitte volna ki a reptérre Jeppét mint Sleki? Hááát, valahogy a nagy búcsúzkodásban el is felejtettek egy “viszlát” fotót készíteni az urak. Bár kaptam sokkal jobbakat azóta! A #69 éppen csak hazaért Finnországba, első útja máris egy hokimeccsre vezetett, szanaszét szurkolta magát kedvenc unokaöccseivel, Vilivel és Joonával Lahtiban, ahol éppen a döntő meccsei zajlanak. Emellett szívügye az utánpótlás nevelése is. Keresztfiát, Lucast tanítgatja hokizni, nagy derbik zajlanak a nappaliban. Ha finnekről van szó, már meg sem lepődünk, hogy nagyjából mindenkinek tartozik legalább egy szauna a házához, lakásához. Jeppééknél egy hokikapu is. Sok hasonlóan vidám programot kívánunk a nyárra, Jeppe. Köszönjük az idei szezonban nyújtott teljesítményed és visszavárunk!

Elolvasom »

Köszönünk mindent Vitalii Teslenko! Viszlát és visszavárunk!

Orosz védőnk az alapszakaszban 1 gólt és 8 gólpasszt tett a közösbe, a rájátszásban pedig 6 mérkőzésen 1 gólt szerzett, de az meghatározó gólnak bizonyult és a legjobbkor rezegtette meg ellenfelünk hálóját. Tes igazi csapattagként semmiből nem vonta ki magát, bátran kijelenthetjük, hogy nemcsak az edzésekbe adott bele mindent és készült nagyon profin a meccsekre, de a szabadidejével is kiválóan gazdálkodott. Nála nem volt meglepő, hogy amint a csapat pihenőidőt kapott, őt már korán kidobta az ágy és máris nyakába vette a várost. Eshetett az eső, süthetett a nap, ő mindenben megtalálta a jót. És valahogy a legjobb helyeket is. Ha csak nyugalomra, és a könyve mellé egy jó kávéra vágyott, akkor biztosan az első hely ahova benézett, pont egy ilyen csendes, kellemes kávézó volt. Ahogy a zsongás sem állt tőle távol, a karácsonyi vásár forgatagába is vidáman vetette bele magát, sapkákat próbálgatott, specialitásokat kóstolgatott és pozitív, mindig mosolygó, barátságos egyéniségével új barátokat szerzett. De a Mátyás templomról, ahogy a Budai Várról, vagy a Halászbástyáról is behatóbb ismeretekkel rendelkezik mostanra, mint néhány magyar ember. Negyven percig állt sorba szemerkélő esőben a New York kávéház előtt azért, hogy bejusson, csak mert elejtettem pár mondatot arról milyen ikonikus hely is ez számunkra. Mozival, Kirilssel, Ilyával és Kadennel ott volt ő is a Madách Színház SIX előadásán, remekül szórakozott és lelkesen tapsolt, mikor elmagyaráztuk neki, hogy Szirtes Tamás direktor úrral és a művésznőkkel készül róluk közös fotó, egy kicsit meg is illetődött, pontosan érezte, hogy ez bizony nagy megtiszteltetés. Ugratták is a csapattársak, hogy úgy viselkedik sokszor mint egy turista.Volt ennek némi alapja, mert amerre járt, ott bizony fotózott, posztolt a közösségi média felületein Budapestről, ahogy Gyergyószentmiklósról, Csíkszeredáról és Brassóról is. Profi sportolóként komoly követői bázissal rendelkezik, általa sok orosz és más nemzetiségű rajongójához eljutott országunk, szeretett Budapestünk szépsége és a magyar jégkorong híre. Reméljük, a következő szezonban is sok-sok BJA HC – Budapest központú poszt születik majd Tes instáján. És mi lelkesen lájkoljuk majd őket. Ahogy az asszisztjainak és góljainak is szeretnénk még sokszor tapsolni! Szerencsés hazautat Tes, jó pihenést kívánunk a nyárra. Köszönjük az idei szezonban nyújtott teljesítményed és visszavárunk!

Elolvasom »

Köszönünk mindent Kirils Galoha! Viszlát és visszavárunk!

Lett centerünk idén is produktív szezont tudhat maga mögött. 44 mérkőzésen 47 pontot szerzett, ami a második legtöbb volt a BJA HC-n belül. A 17 góljával épp csak lecsúszott a csapaton belül a dobogóról, 31 gólpasszával viszont a legjobb játékosunk volt. Emellett +/- statisztikán is az élen végzett nemcsak a Rozsomákok között, de az Erste Ligában is: +27 állt a neve mellett a szezon végén. A rájátszásra sem lassított, 6 mérkőzésen 7 pontot szerzett, amivel holtversenyben a legjobb volt a Csapatban, 2 gólt lőtt és 5 gólpasszt osztott ki. Pedig őt sem kerülték el a sérülések. Mindig ő jött ki utolsónak az öltözőből meccsnapokon, amin pacsizásra várva néha élcelődtünk is vele. Azonban sokszor bizony lassan sántikálva, vagy éppen az oldalát tapogatva érkezett, feszült volt az arca, látszott, hogy fájdalmakkal küzd. Ebből azonban amint jégre lépett már senki nem láthatott semmit, mert hajtott, harcolt, passzolt, gólt vágott. 150%-ot nyújtott. Technikás cseleit, szép góljait és passzait élmény volt nézni és a gólösszefoglalókban visszanézni. Kirils is hazautazott, Húsvét vasárnap vittük ki a reptérre. Szerencsésen meg is érkezett szülővárosába, most jöhet a jól megérdemelt pihenés. Őt ismerve a feltöltődésbe is 150%-ot belead majd. Van mit kipihenni és rá kell készülnie a következő szezonra is, mert szurkolóink nagyon szeretnék még sokszor végignézni, ahogy fél perccel a többiek után végre ő is megérkezik a jégre. Reméljük a 2024/2025-ös szezonra is minket választ. Jó pihenést kívánunk Kirils, várunk vissza és köszönjük az idei szezonban nyújtott teljesítményed!

Elolvasom »

Köszönünk mindent Ivan Vorobyov! Viszlát és visszavárunk!

Tavaly már letette névjegyét a szezon második felében érkező Ivan, így a 2023/2024-es Erste Liga idény nyári felkészülését már a csapattal kezdő 190 cm magas, kőkemény hátvéd nem volt ismeretlen sem az ellenfeleink, sem a szurkolóink számára. Nem is tétlenkedett, 20 pontot szerzett, amivel a második legeredményesebb védőnk volt Szabó Bence mögött. 39 mérkőzésen szerepelt, melyek során 7 gólt lőtt, ez volt a BJA HC-ban a 6. legtöbb találat. De 13 gólpasszával is a top 10-be került orosz védőnk: ez holtversenyben a 8. helyre volt jó csapaton belül. Hatalmas, „a kékről” megeresztett lövései miatt joggal tartottak tőle ellenfeleink és ugyanezekért szerették a szurkolóink. Reméljük, a következő szezonban is sok hasonló bombát láthatunk tőle. Már úton van a reptérre, a búcsúzás pedig ma sem lett könnyebb, mint tegnap volt. Szerencsés hazautat kívánunk Ivan, vigyázz magadra!

Elolvasom »

Köszönünk mindent Evgenii Mozer! Viszlát és visszavárunk!

8 hónapja ismerjük, de mintha mindig a csapat része lett volna. Érkezése pillanatától fogva kellemes és természetes öltözői jelenlét jellemezte, kedves, szerény és segítőkész csapattársként, magánemberként egyaránt. Semmilyen közös programból nem vonta ki magát, nyitott, érdeklődő személyiség, olyan, aki még a Madách Színház Six előadására is örömmel jelezte, hogy velünk tartana. Nem csak eljött a magyar nyelvű musicalre, de élvezte az előadást, tapsolt, tetszett neki, köszönte az élményt még napokkal később is! A statisztikái önmagukért beszélnek. Egy elképesztően technikás, nagyszerű játékos, aki igazán bedolgozta magát a BJA HC életébe. Ő az első aki hazautazik, persze Tes, Kirils és Ilya ma beugrottak hozzá indulás előtt még egy utolsó hátba veregetésre, elbúcsúzni tőle. Mit is mondhatnánk? Nem könnyű búcsúzni. Ez a legrosszabb része a szezon végének. Köszönünk mindent Mozi, és nagyon, de nagyon szeretnénk ha már mehetnénk a reptérre érted. Addig is szerencsés hazautat kívánunk, vigyázz magadra!            

Elolvasom »

Pár adat a szezon legjobbjairól

Szeretnénk nektek megmutatni pár adatot arról, hogy kik voltak a szezon legjobbjai a csapatunkból. Kezdjük egyik nagy közönségkedvencünkkel, a #11-es játékosunkkal, Evgenii Mozerrel.

Elolvasom »

Budapest Jégkorong Akadémia HC – Sport Club Csíkszereda: 2-3 (hosszabbítás után)

Nagy csatában, végig kiélezett párharcban búcsúzott csapatunk az Erste Liga rájátszásából. Az 5. percben megszerezte a vezetést a Sport Club, egy távoli lövésbe Salló ért bele, a megpattanó korong pedig megtréfálta Farkast. Azonnal a gól után az egyik szeredai játékos letaglózta Kirils Galohát a kezdőkörben, amiért 5 perc plusz véglegest kapott. Hiába volt a lehetőség adott, a hosszú emberelőnyt sajnos nem tudtuk kihasználni. A harmad nagy részében mezőnyben zajlott a játék, nem bírtak egymással a csapatok. Mindkét oldalon voltak lövések, de több gólt nem láthattunk. (0-1) A második harmad hatalmas BJA HC helyzettel indult: Mozer cselezte be magát szépen majd passzolt Viikilä-nak, akinek a próbálkozását azonban O’Connor valahogy kivédte. A 23. percben sikerült egyenlíteni, Dóczi Zsombor játszotta meg Tóth Gergelyt, aki gyönyörű bombagólt vágott messziről. Ezután kivédekeztünk egy emberhátrányt, azonban a 28. percben egy csúnya védelmi hibát Levin büntetett meg: védőnk épp hozzá passzolta a korongot, így az ellenfél aranymezese egyedül vihette ziccerben a pakkot Farkas Rolira és hidegvérrel ki is használta a helyzetet. Kaptunk a mérkőzés felénél egy emberelőnyt, de ebből nem született gól. Nem sokkal később nagy kavarodás volt a szeredai kapu előtt, a bírók pedig nagyon hosszan nézték vissza az esetet. Végül a döntés megszületett: nem haladt át a korong a gólvonalon teljes terjedelmével, nincs gól. A hátralévő percekben még kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd megtornáztattuk néhány lövéssel az ellenfél hálóőrét, de maradt az egy gólos különbség. (1-2) A harmadik harmad elején egy leindítás során Tóth Richárd hámozta át magát szépen a védőkön, majd hatalmas gólt akasztott a hálóba. Mindkét oldal hajtott a vezető találat megszerzéséért, de a kapusok sziporkáztak. Az utolsó másodpercekben még Tsulygin előtt adódott egy nagy helyzet, de nem sikerült belőni, jöhetett ismét a hosszabbítás. (2-2) A ráadás elején többször is sikerült beszorítani ellenfelünket a kapuja elé. A játék képén Evgenii Mozer sérülése sem változtatott sokat, pedig ő volt addig az egyik mozgatórugója a támadásainknak. Az erdélyi csapat egy-egy veszélyes kontrát vezetett, majd a harmad második felére átvették a játék irányítását és Farkas Roland bravúrjai kellettek, hogy meccsben maradjunk. Az utolsó percben dőlt el a mérkőzés és egyben a párharc is, Levin vitte be a korongot és játszotta meg Részeghet, aki kilőtte a felső sarkot, továbbjuttatva csapatát. (2-3) Szép volt srácok, hatalmasat küzdöttek ismét! Kicsit persze szomorúak vagyunk, de rátok nagyon-nagyon büszkék! Gratulálunk a Sport Club Csíkszeredának.

Elolvasom »

Budapest Jégkorong Akadémia HC – Sport Club Csíkszereda

” Szép feladat, szép lehetőség. Do or die- ahogy mondja a szlogen. Sok mindent nem is lehet hozzátenni. Elindul a nyári szünet vagy lehetőséget harcolunk ki magunknak, hogy holnap is tudjunk hokizni? Minden nap meg kell küzdenünk azért, hogy a szezonunk hosszabb legyen. Egyrészről ez egy nehéz szituáció, másrészről az ember jó ha ilyenkor egy kicsit körbenéz. Az igazán komolyabb háttérrel rendelkező csapatoknak a nagy része már nem játszik meccset. Ez büszkeségre is kell, hogy okot adjon, és nagy felelősséget is tesz ránk, hogy toljuk a szekeret.” A Kangyal Balázs által mondottakkal 200%-ig egyetértünk, ezért azon kívül, hogy aki szereti ezt a csapatot, az jöjjön ma este szurkolni, nincs mit hozzátennünk. A Csapat mindent bele fog adni, ezt bizonyították mindvégig a szezon során. Mi is tegyünk meg mindent a lelátón, szurkoljunk nekik, hajszoljuk bele a győzelembe őket! Jegyeket CSAK online, itt lehet vásárolni: https://www.eventim.hu/…/bja-hockey…/performance.html

Elolvasom »

Alább Kangyal Balázs és Mark LeRose értékelik a tegnap esti mérkőzést.

Kangyal Balázs, BJA HC: “Abszolút a kezünkben volt a végeredmény. Pár perccel utána bedolgoztak egy gólt, a végén pedig egy hiba eldöntötte, de ez olyan sport, amikor nem elég az, hogy hatvan percig jól játszol, hanem tovább kell a playoffban. Nyilván nekünk a rutin hiányzik még, nagyon sok a fiatal srác, de összességében mindig azt mondom, mikor tükörbe nézek, hogy igen, mindent megtettünk. Ott a következő lépés, megdolgoztunk érte, hogy legyen még sansz, visszamegyünk, és vagy véget ér a szezon, vagy kapunk még egy esélyt. Szerintem, a fejlődésünk szempontjából, ez a legjobb és legnehezebb út, amin mászni kell. Van, amikor a napos oldalon könnyebb sétálni, van amikor karaktert és sportembert épít, hogy ha mondjuk a hóban, fagyban, szélben kell haladni a csúcs felé. Megint csak azt tudom mondani, mind a két csapat remek teljesítményt nyújtott, a kapusok is, mindenki aki a pályára került, mindent megtett, úgyhogy megint csak a jégkorong nyert ma. Összességében olyan dolgokban kell jobbnak lennünk szerdán, amiket meg kell tanulnunk a saját bőrünkön. Mondtam többször, mindenféle mellékzönge nélkül, hogy például egy Brown nem tudott ma öltözni az ellenfélnél, aki egy meghatározó légiós, azért, hogy egy Skachkov tudjon öltözni, a negyedik sorba. Nekünk meg valahol a 2004-es, 2005-ös játékosaink szerepelnek a negyedik a sorban. Át kell esni ezeken a fájdalmas dolgokon. A nagy kérdés az az, hogy miből tudunk tanulni és mennyi időnket veszi el, hogy felfogjuk, és legközelebb ne csináljuk meg ugyanezeket a hibákat.” Mark LeRose, Sport Club Csíkszereda: “Elmondhatom, hogy aggódni kezdtem, mikor megszerezték azt az emberelőnyös találatot. Sajnos a mi emberfóros játékunk ma nem volt megfelelő, több egységet is kipróbáltunk, de semmi sem működött igazán. A széria során általában a speciális egységek szállítják a győzelmet. Fontos volt, mikor levittük a kapust, és így létszámfölényes, 6 az 5 elleni lehetőséget teremtettünk, amiből egy nagy gólt tudtunk szerezni, kevesebb mint két percnyi játékidővel a vége előtt. Aztán elkövettünk egy rossz szabálytalanságot, így emberhátrányba kerültünk. Ritkán esik meg, hogy létszámhátrányos találatot szerezzünk, ám Rokaly Norbertnek volt egy megugrási lehetősége… Jó érzés, hogy sikerült hosszabbításban megszerezni a győzelmet!Úgy gondolom, a következő mérkőzés is igazi háború lesz, ahogy eddig is. Minden meccs egy gólos különbséggel zárult eddig. Ugyanilyen küzdelemre számítok, bárki győzhet, annak függvényében, kinek sikerül befejeznie a lehetőségeit. A szurkolóink által teremtett hangulat mindig kiemelkedő! Ez remek hely játszani, és remek hely edzeni. Véleményem szerint, valóban a legjobb szurkolók vannak itt, úgy Románia, mint Magyarország egészét tekintve.” Ernavarhegyi_Photography, archív

Elolvasom »

Sport Club Csíkszereda – Budapest Jégkorong Akadémia HC: 3-2 (hosszabbítás után)

Gyorsan vezetést szereztek a hazaiak, nem telt el másfél perc sem amikor Sofron volt eredményes. A harmad során kevés kaput eltaláló lövés volt mindkét oldalon, mezőnyben zajlott inkább a játék.Végül a 16. percben összejött az egyenlítés, Molnár Bálint játszotta meg Vitalii Teslenkót, aki hatalmas gólt vágott az ellenfél kapujába. (1-1) A második harmad elején gyorsan emberhátrányba kerültünk, de ez nem tartott sokáig, mert egy perccel később a másik oldalon is jött egy kiállítás.Ezekből nem született találat, a 29. perc azonban nekünk hozott emberelőnyt és ezt már nem hagytuk kihasználatlanul! Schlekmann Márk takarásból lőtt nagy gólt, amivel átvettük a vezetést. A gólpasszosok Szabó Bence és Pozsgai Tamás voltak. A harmadban ezután kétszer is emberhátrányba került a BJA HC, de ezeket egyaránt hárítottuk kiváló védőmunkával és egy magabiztos Farkas Rolanddal a kapuban. (1-2) A harmadik harmad elejét emberelőnyben kezdtük egy előzőből átnyúló két perces büntetés miatt, de ebből nem tudtuk növelni az előnyt. Az 52. percben nagy lehetőséghez jutott a Sport Club, emberelőnyben játszhattak, de ezt Farkas Roli vezérletével szépen kivédekezte csapatunk. Az utolsó percekre minden erejét mozgósította a hazai csapat, időkérés és kapus lehozatal volt a taktika és ez most be is jött, az 58. percben Péter góljával összejött az egyenlítés. A bírók videóztak egyet, de az ítélet során maradt a gól. Az utolsó másodpercekben kaptunk egy emberelőnyt, aminek a nagy részét átvittük a hosszabbításba. (2-2) Sajnos ez a mostani túlóra hamar véget ért. A ráadás elején vétettünk egy nagy védelmi hibát, amire Rokaly csapott le és közelről nem hibázott. (3-2) Nagyot küzdött a csapat, nincs okuk szégyenkezni. Jó hazautat kívánunk srácok és holnap pihenjetek! Találkozunk szerdán este 19:00-kor a Vasas Jégcentrumban, a következő meccsen.

Elolvasom »

Sport Club Csíkszereda vs Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club

A reggeli jeges edzés után kérdeztük meg Kangyal Balázst arról, hogyan készülnek az esti mérkőzésre. ” Még itt vagyunk. Még élnek a remények. Persze, nem könnyű sem fizikálisan, sem mentálisan, de ez a legszebb ebben a történetben. Azt hallottam (), ha a maximumot kihozzuk magunkból, akkor lehet egy vesztes meccs után is pozitívnak maradni, és ha ez nem sikerül, akkor a győztes meccs után is élni a kritika jogával. Úgyhogy, ez egy jó mottó arra, hogy más dolgunk nincs, mint minden áldott nap, amikor olyan szerencsések vagyunk, hogy mérkőzéseket tudunk játszani- főleg egy ilyen tradicionális klub ellen- , akkor hogy tudjuk kidobni magunkból az összes szuszt. Úgyhogy ez lesz ma is.” Nekünk, sokunknak a távszurkolás marad, de az persze teljes erőbedobással! Azt azért reméljük, hogy Nagy Krisztián Édesapja és Ravasz Csani szülei győzik majd hanggal és tapssal a srácok buzdítását, minket is képviselnek majd a Vákár Lajos műjégpályán ma este. Mindent bele Csapat, sok sikert kívánunk!

Elolvasom »

Budapest Jégkorong Akadémia HC – Sport Club Csíkszereda: 4-3 (hosszabbítás után)

Aktívabban kezdtük a mérkőzést ellenfelünknél, mindenhonnan próbálkoztunk, de hiába a sok lövés, nem sikerült betalálni. Emiatt a 8. percben kicsit hideg zuhanyként érkezett a Csíkszereda vezető gólja, amit Fodor Csanád szerzett Salló Alpár asszisztjából. A 13. percben Levin vitte be a korongot a BJA HC harmadába, majd szépen játszotta meg Sofront, aki egy húzás után belőtte a második vendég gólt. A harmad hátralévő részét megnyomtuk, egy kiállítást is kiharcoltunk és több nagy helyzetünk is volt, de nem sikerült szépíteni. (0-2) A második játékrész legelején sikerült megszerezni az első gólunkat, Ilya Tsulygin vitte be az ellenfél harmadába a pakkot, majd egy nagyon szép cselt követően kiváló keresztpasszt adott Schlekmann Márknak, aki kapásból bombagólt lőtt. A 25. perc elején nagy helyzete volt a vendégeknek, de Farkas Roland hatalmas bravúrt mutatott be, azonban egy kiállítást így is kiharcolt az ellenfél. Nagyon nyomott a Sport Club, de ki tudtuk védekezni a nehéz két percet. Épp csak elhagytuk a mérkőzés felét időben, mikor újabb szép támadás végén több lövés is kipattant O’Connor-ról, végül Pozsgai Tamás tudta fonákkal behúzni a korongot, kiegyenlítve ezzel az állást. Az ezt követő percekben nagyon nyomtak a Rozsomákok, egyre csak jöttek a helyzetek, de a vezető gól csak nem akart megszületni. A harmad végére megfordult a játék és a vendégek tudtak veszélyesebben játszani, Farkas Roland azonban nagyobbnál nagyobb védésekkel tartotta az állást. (2-2) A harmadik harmad elejét újra megnyomtuk, és a 48. percben meg is lett az eredménye ennek. Egy kapu mögül visszatett korongot Ilya Tsulygin vágott be a jobb felsőbe, így a mérkőzés során először megszereztük a vezetést. Sajnos nem örülhettünk sokáig: hamar belefutottunk egy emberhátrányba, amit egy nagy indítást követően ki is használtak a vendégek: Becze Tihamér került teljesen egyedül szembe Farkassal és nem hibázott. A hátralévő időben még voltak nagy helyzetek, de gól már nem született, így következhetett a hosszabbítás. (3-3) A ráadásban eleinte kicsit biztonsági játékot játszottak a csapatok, de ez hamar átváltott kemény, nyílt sisakos küzdelemmé. Mindkét csapat rohanni kezdett és záporoztak a lövések mindkét kapura. A 77. perctől hatalmas lehetőséghez jutottunk, bő másfél percig kettős emberelőnyben játszhattunk, ezt azonban hősies védekezéssel kihúzták a vendégek. Épp csak lejárt volna a második emberelőnyünk, amikor újabb fegyelmezetlenség történt a csíkszeredai oldalon, így folytatódhatott az emberfóros játék a BJA HC részéről. A játékrész végén egy végletekig kijátszott támadást vezettünk, aminek a végén Pozsgai Tamás elé került a korong, csapatkapitányunk pedig nem habozott, hanem két másodperccel a dudaszó előtt bevágta a győztes gólunkat! (4-3) Óriásit harcoltatok srácok, szép volt, gratulálunk!

Elolvasom »

Budapest Jégkorong Akadémia HC – Sport Club Csíkszereda

Folytatódnak a küzdelmek a playoffban, ma hazai pályán mérkőzünk meg a Sportklubbal, majd buszra ülnek a csapatok és irány Csíkszereda, ahol hétfőn újabb meccs következik. Még edzés előtt kérdeztük Kangyal Balázst, hogy miként készülnek a mai meccsre a srácokkal. ” A nehézségek csak jönnek folyamatosan, de már azt többször mondtam, hogy az csak erősíti a sportolót és azt a közeget, amelyik fejlődni szeretne. Van pár sérültünk, nem tudom, hogy ki az, akit pályára lehet engedni, pedig reggel nyolc óra van és a füzetben az összeállítás még nem tud kirajzolódni. De abban maradtunk és ez így volt mindig, hogy annyi játékos, amennyi az öltözőben van, mindig elég lesz arra, hogy mindent megtegyünk onnantól, hogy jégre léptünk. Várom én is, hogy milyen lesz az összeállítás. Egy dologban biztos vagyok, és az az, hogy aki ma pályára lép, az a lehető legtöbbet, a legjobbat fogja nyújtani a tudásából. Hogy ez mire lesz elég ma, azt remélhetőleg minél több néző látja meg délután.” Mi is ott leszünk. Szurkolunk a csapatunknak, amilyen hangosan csak bírunk! Mindent bele, hajrá, BJA HC! Jegyeket online, itt lehet vásárolni: https://www.eventim.hu/…/bja-hockey…/performance.html Nem szükséges kinyomtatni, leolvasható telefonról.

Elolvasom »

Alább a két vezetőedző értékeli a tegnap esti mérkőzést.

Kangyal Balázs, BJA HC: ” Nehéz egy vesztes mérkőzés után büszkének lenni, de azt hiszem, ma az lehetek – nem magamra, hanem a srácokra. 4-1-nél egy 18 éves, saját nevelésű kapust tettünk be, mert így kívánta a helyzet, és elképesztően jól védett utána. Nekünk ez a legfontosabb, hogy a fiatal magyar játékosok tudjanak fejlődni, és ő nagyon nagyot lépett ma előre. A többiek sem adták fel, küzdöttek végig. Megvolt a sansz, hogy egyenlítsünk a végén. Azt kell mondanom, hogy ezért jó edzőnek lenni, ezért érdemes ennyit dolgozni ezekkel a fiúkkal, mert ilyenekben lehet részünk. Nem szabad elfelejteni, hogy az ellenfelünknél tényleg komoly játékosok nem tudnak beöltözni azért, mert túl vannak az 56 ponton, mi épp, hogy átléptük a 36-os minimumot, tehát majdnem hogy nem tudtunk volna játszani, ha egy ember kiesik, nem értük volna el azt a pontértéket, ami a minimum a ligában. Ez azért mindent elmond. Ilyen meccsek meg vannak, amikor az ilyen kaliberű játékosok egyedül eldöntenek egy mérkőzést, mint ma az ellenfélnél Levin is lőtt négy gólt a négyből. Nyilván ez egy anyagi kérdés is valahol. Nekünk pedig fel kell nőnünk a feladathoz, és hasonló srácokat kell neveljünk az utánpótlásból. Megyünk tovább!” Mark Andrew Jonathon LeRose, SC Csíkszereda: ” Ez a meccs egy igazi momentum volt. Korán sikerült megszerezni a 4-1-es vezetést, főként David Levinnek köszönhetően, aki kimagaslóan játszott. Emberi természet adta jelenség, hogy leveszed picit a lábad a gázpedálról, mikor 3 gólos vezetés birtokába kerülsz, és így jobban kell védekezned, mint amennyire amúgy szükség volna. Nekik sikerült a második harmadban egy késői gólt szerezniük, és ez felélesztette bennük a reményt. Aztán egy igazi kihívás elé kerültünk. A széria során ez az első alkalom, hogy az egyik csapat három gólos előnyre tesz szert. Aztán mégis egy gólos különbség lett belőle. Ez a negyedik és ötödik helyezett csapatok csatája, és így mindenik mérkőzés kemény. Tegnap nem voltunk elégedettek az emberhátrányos védekezésünkkel, ma azonban sikerült kivédekeznünk mindkét ilyen helyzetet, és az emberelőnyök során is sikerült mindkét lehetőséget kihasználnunk. Nagyon jó érzés megnyerni egy speciális játék párbajt, mint a mai, és ez lehetőséget biztosít számodra, hogy megszerezd a győzelmet. Most pihenünk kicsit, majd Budapest felé vesszük az irányt, és tovább küzdünk.” Ernavarhegyi_Photography, archív

Elolvasom »

Sport Club Csíkszereda – Budapest Jégkorong Akadémia HC: 4-3

A második csíkszeredai mérkőzésen komoly hátrányból sikerült hajszál híján visszakapaszkodnunk, kevésen múlt, hogy nem jött össze az egyenlítés. Mindenesetre nagyot harcoltak a fiúk, büszkék lehetünk rájuk! A BJA HC szerezte meg a vezetést a 9. perc végén, amikor is Schlekmann Márk lőtt szemfüles gólt. Nem örülhettünk sokáig, a 12. perc végén emberelőnyből egyenlített a hazai csapat, majd a harmad végén újabb kiállítást követően át is vették a vezetést, mindkét alkalommal Levin volt eredményes. (2-1) A második harmadban azonnal növelte előnyét a székely csapat, majd a 27. perc újabb hazai gólt hozott, Levin már négy egységnél járt ekkor. A negyedik után Kangyal Balázs lecserélte Farkas Rolandot, helyette Kiss Dániel jött be a kapuba és a harmad hátralévő részét lehozta kapott gól nélkül. A játékrész felénél emberelőnybe kerültünk, de ezt nem tudtunk kihasználni. 39:30-nál viszont összejött a szépítés Nagy Krisztián szép lövésével – a gólpasszosok Tóth Richárd és Varga Kaden voltak. (4-2) A Rozsomákok mindent megtettek és egy pillanatig sem adták fel a harcot! A 44. percben sikerült feljönni egy gólra, aranymezes csatárunk, Evgenii Mozer szerzett fontos gólt és tartotta életben a reményeinket. Támadtunk becsülettel, de az egyenlítés nem akart összejönni. Bő két perccel a vége előtt vezetőedzőnk időt kért és lehozta a remek cserének bizonyuló Kiss Dánielt, de hiába próbálkoztunk, nem tudtuk újra bevenni O’Connor kapuját. (4-3) Hatalmasat küzdöttetek srácok, büszkék vagyunk rátok! Szerencsés hazautat kívánunk!

Elolvasom »

Sport Club Csíkszereda – Budapest Jégkorong Akadémia HC

A második csíki playoff mérkőzés következik ma este, vezetőedzőnket, Kangyal Balázst kérdeztük arról, hogy mit mondott a mai megbeszélésen a csapatnak. ” Egy újabb nap, egy újabb mérkőzés. Tegnap nagyon kiélezett és nagy mérkőzést vívott egymással a két csapat. Szerintem ma is így lesz. Nyilván az is egy nagy kérdés, hogy kinek mennyi energiája maradt. Összességében amire a srácok figyelmét felhívtuk, az az, hogy az teljesen természetes, hogy elkövetünk hibákat. Nem is szabad félni a hibáktól, a hibák jönni fognak. Egyetlen feladatunk van: a következő alkalommal ne kövessük el ugyanazokat a hibákat. Ennek jegyében fogunk ma is kikorcsolyázni és teljesen elégedett leszek, ha mindenki kiadja magából a maximumot. Ez néha elég egy hosszabbításos győzelemre, vagy éppen egy egy gólos vereségre, de a lényeg az, hogy egész szezonban sportemberekhez méltóan teljesítsünk.” Mindent bele, sok sikert BJA HC! Gyerünk, srácok!

Elolvasom »

Kangyal Balázs és Mark Andrew Jonathon LeRose így értékelték a tegnap esti mérkőzést:

Kangyal Balázs: ” Szerintem, aki szereti a jégkorongot, az ilyen meccsek miatt jár ki és vesz éves bérletet. Mindig mondom a srácoknak, a playoff a szezon legjobb része. Nyilván szakmailag azt kell mondjam, hogy mind a két csapat játszott már jobban, de amit ezek a srácok, mindannyian, mindkét csapatból, megtettek ezen a mai nap, hogy nyerni tudjanak, az egészen elképesztő. Próbáltunk megfelelni az elvárásoknak és kihívásoknak, és ma ez sikerült. Szerintem a hoki az ilyen mérkőzéseknek köszönhetően egyre népszerűbb lesz.” Mark Andrew Jonathon LeRose: ” Nem volt sok különbség, nagyon kiélezett összecsapás volt. Mi is szereztünk két emberelőnyös gólt, ahogyan ők is. Nagyon kemény meccs volt, sajnálatos végkifejlettel. Centiméterek döntöttek. Nekik sikerült a végén betalálni, mi keményen tüzeltünk a kapu irányába, de ők gyakran blokkolni tudták ezeket a lövéseket. Ilyen hoki, a korong nem mindig úgy pattan, ahogyan azt mi szeretnénk. Remek hangulat volt a lelátón. Nekünk vannak a legjobb szurkolóink a ligában! Nagyon sok energiát adtak nekünk. A sajnálatos végkimenetel ellenére egy igazán energikus, élvezetes mérkőzés volt. Az emberhátrányokon kell dolgoznunk. Nagyon jó létszámhátrányos soraink vannak. Ma 2 gólt is kaptunk ilyen helyzetből, ami jóval az átlagunk alatt van. Meg fogjuk tekinteni a videóanyagot, és meglátjuk, mit kell tennünk, azonban úgy gondolom, a legfontosabb az lesz, hogy az emberhátrányos védekezésünket stabilizáljuk.” Ernavarhegyi_Photography, archív

Elolvasom »

Sport Club Csíkszereda – Budapest Jégkorong Akadémia HC: 3-4 (hosszabbítás után)

Az első harmadban összeszedetten és koncentráltan játszottunk. Mindkét oldalnak megvoltak a helyzetei, de gól nem született. Az 5. percben emberhátrányba kerültünk, de ezt ki tudtuk védekezni, majd a 10. percben általunk is kihasználatlanul maradt egy emberelőnyös lehetőség. (0-0) A második játékrészt emberhátrányban kezdtük, mert az előző harmad lefújásakor újra kaptunk két percet. Ezt ismét megoldotta Farkas Roland és a BJA HC védelme, majd a 28. percben egy hazai kiállítást követően megszereztük a vezetést. Kirils Galoha és Olivier Dame-Malka gólpasszából Ivan Vorobjov vágott hatalmas gólt a hazai hálóba! A harmad végére felpörögtek az események, a 39. percben Kirils Galoha növelte előnyünket Evgenii Mozer zseniális passzát gólra váltva, majd egy perccel később Levin lövését úgy tűnt, hogy védte Farkas, de videózás után végül megadták a gólt. (1-2) A harmadik húsz perc elején egy páros, majd egy BJA HC kiállítással folytatódott a mérkőzés, de ezt szépen kivédekeztük, majd a 47. percben ismét jött egy nagyon nehéz emberhátrányos alkalom, de ezt is megoldotta Farkas Roland vezérletével a Csapat. A harmad felénél aztán minden eddiginél nehezebb helyzetbe kerültünk: egyszerre két játékosunkat küldték ki a büntetőpadra és ezt már nem is bírtuk el, Sofron góljával egyenlített a Sport Club. Nem volt azonban sokáig döntetlen az állás, az 55. perc újabb gyönyörű Rozsomák támadást hozott, emberelőnyben majdnem két teljes percig beszorítottuk ellenfelünket a saját védő harmadába, végül Vorobjov játszotta meg Ilya Tsulygint, aki szép góllal vette vissza a vezetést! Másfél perccel a vége előtt ismét kaptunk egy kiállítást, valamint a kapusát is lehozta a Csíkszereda, így ismét kvázi kettős emberelőnyben játszhattak és ebből össze is hozták az egyenlítést: az utolsó percben Sofron második gólja a döntetlent és hosszabbítást jelentette. (3-3) A harmad zárásaként ismét, kiállították egy emberünket, majd alig telt el egy perc a hosszabbításból, mikor ismét kettős hátrányba kerültünk. Szerencsére ez nem tartott sokáig, mert a hazaiak egyik védőjének fegyelmezetlensége tíz másodperc múlva a másik oldalon is kiállítást hozott, a maradék emberhátrányunkat pedig kivédekeztünk. Ráadásul pár másodperccel azután, hogy kiegészültünk, a büntetésből épp visszatérő Kirils Galoha tudott meglógni egy korongszerzést követően és a szólója végén egy szép góllal megnyerte nekünk a mérkőzést!!! (3-4) Nagyot küzdöttetek srácok, gratulálunk! Nagyon büszkék vagyunk rátok!

Elolvasom »

Sport Club Csíkszereda vs Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club

Ma folytatódik a rájátszás, újabb fontos nap és fontos meccs vár a csapatunkra. ” Az a jó, hogy nekünk semmi mással nem kell foglalkoznunk és nincs is más dolgunk, mint az, hogy amikor oda kerülünk a pályára, vagy a pálya szélére, akkor próbáljuk meg kihozni magunkból a maximumot. A többi nem felett nem mi rendelkezünk. Viszont a saját elvárásainknak meg kell felelni mindig, minden körülmények között, így ma is.”- mondta Kangyal Balázs. Nem lesz könnyű a szurkolóink támogatása nélkül játszani, de a srácoknak tudni kell, hogy nézzük a meccset és nagyon fogunk szurkolni! Mindent bele, hajrá BJA HC!

Elolvasom »

Budapest Jégkorong Akadémia HC – Sport Club Csíkszereda: 0-1

Sajnos a második mérkőzésen sem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, gól nélkül pedig nem lehet nyerni. Az első harmadban dinamikusabban játszott a vendég csapat, kétszer annyi lövéssel zártak mint mi. A harmad fele után nem sokkal bő egy percig emberhátrányba került a BJA HC, de ezt nagy erőket mozgósítva és egy fantasztikusan védő Farkas Rolandnak köszönhetően kivédekeztük. (0-0) A második játékrészre sem változott sokat a játék képe, több helyzete volt a Csíkszeredának. Két páros kiállítás mellett egyszer emberelőnybe kerültünk, de ezt nem sikerült kihasználni és hiába voltak meg mindkét csapatnak a lehetőségei, továbbra sem született gól. (0-0) A záró játékrészben már többször át tudtuk venni az irányítást és jöttek a lövések is. A harmad első felében kétszer is emberelőnybe kerültünk, de O’Connor mindent fogott. Egy kiállítás aztán az 56. percben megpecsételte a sorsunkat, ugyanis ezt Levin által gólra tudta váltani ellenfelünk. A végén Kangyal Balázs időt kért és lehozta Farkas Rolandot. A mérkőzés utolsó fél percén belül az ellenfél szándékosan elmozdította a kaput, amiért mérlegelés nélkül büntető lövésnek kellett volna következnie. De csak emberelőnyt kaptunk, amit sajnos nem tudunk értékesíteni.

Elolvasom »

Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club-Sport Club Csíkszereda 1-2

Kiállítások sora jellemezte az első perceket, Asuchak előnyben leadott lövését Farkas Roland azonban parádésan védte. Az első igazi helyzetünket Kirils Galoha és Evgenii Mozer alakította ki, utóbbi lövését védte O’Connor, az ismétlésből pedig Vorobjov bombázott az oldalhálóba. A 16. percben Sofron és Gecse büntetése miatt kettős emberelőnyben megszereztük a vezetést: Schlekmann erős keresztpasszát Szabó Bence húzta be azonnal a kapuba (1-0). Kemény első harmadot követően egy nullás BJA HC vezetéssel fordultak a csapatok a második játékrészre. A 26. percben egyenlített a Sportklub: Részegh visszakészítését Péter Balázs ütötte kapuba Farkas Roland lába alatt (1-1). Kevésbé mozgalmas percek következtek, majd a Galoha által kiharcolt előnyből nem sikerült betalálni. A harmad végén még Sági Martin előtt adódott nagy lehetőség, ám O’Connor bravúrosan védett. Az utolsó húsz percben Ravasz Csanád révén a BJA HC-nak volt nagy lehetősége a vezetés megszerzésére, de kimaradt a helyzet. Dame-Malka kiállítását követően került bajba csapatunk. Farkas Roli többször is bravúrosan védett, de egy Sofron-Láday összjáték végén már ő is tehetetlen volt, az erdélyi gárda megfordította a találkozót a 46. percben (1-2). Ezt követően aztán egymást váltogatták a büntetőpadon a játékosok, de gól nem született. Az utolsó percben Farkas Roland lekorcsolyázott, Kangyal Balázs időt kért, majd hat mezőnyjátékos próbálta meg belőni a korongot O’Connor kapujába, de nem sikerült áttörni a szilárd vendég védelmet. Végletekig kiélezett első meccset nyert meg a Sportklub, folytatás holnap, ugyanitt, hazai jégen.

Elolvasom »

Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club vs Sport Club Csíkszereda

Ma délután a második hazai playoff meccs következik 17:40-től a Vasas Jégcentrumban. ” Mit is lehetne mondani egy ilyen este után? Hogy rosszul játszottunk volna? Vagy nem hajtottunk, nem akartunk nyerni? Ezek mind közhelyek és egyik sem igaz. Az biztos, hogy valahogy többet kell nyújtanunk, hogyha eredményesek szeretnénk lenni. Nem csak azért, hogy meccset, meccseket nyerjünk, hanem például azért, hogy gólokat tudjunk szerezni a helyzeteinkből. Nagyon jól szervezett védelem, tényleg NHL tapasztalattal rendelkező kapus, egy kimondottan “öreg” csapat, ha lehet ezt mondani, abszolút a szó pozitív értelmében az ellenfelünk. Kell találnunk valami olyan faktort, ami nincs meg nekünk a hétköznapokban. Ez nem egy könnyű, viszont annál szebb feladat. Ugyanott tartunk különben, ahol tartottunk tegnap. Nyerni kell, ha tovább szeretnénk jutni. Ma megint megpróbálkozhatunk azzal, hogy helyes dolgokat csináljunk, kicsit fegyelmezettebben és talán még nagyobb sebességgel.” – mondta Kangyal Balázs. Mindent bele srácok, sok sikert!

Elolvasom »

Budapest Jégkorong Akadémia vs Sport Club Csíkszereda

Ma este 18:40-kor a játékvezetők bedobják a korongot és elkezdődik a 2023/2024-es bajnokság azon része, melyért nyár óta keményen dolgoznak mindkét csapat játékosai, melyet legjobban várnak a szurkolók. ” Azt mondtam a srácoknak, hogy amikor elindítottuk a szezont, akkor mindenkiben az fogalmazódott meg elsőre, valahogy abszolválni kellene a playoff-ot. Lehetett látni, hogy kiegyensúlyozott lesz a mezőny, ekkor azt mondtuk, hogy ha a playoffban ki tudunk esetleg harcolni még egy pálya előnyt is, az mindenféleképpen erőn felüli lesz. Ezt ők teljesítették, nagyon büszkék lehetünk rájuk. A következő amit mondtam az, hogy élvezni kell annak a lehetőségét, hogy március van, és mi el tudunk kezdeni egy újabb sorozatot, még mindig jégkorongozunk. Vannak csapatok, akik már vagy pecázni járnak, vagy bármi mást csinálnak, de nem tudnak a hokival foglalkozni, mert számukra véget ért a szezon, nekünk pedig még csak most kezdődik a legjobb része. Mi kivívtuk a jogot, hogy ebben a rendkívül izgalmas és klassz részben részt vehessünk. Ez pedig sok munkával, de remélhetőleg minél több élvezettel fog járni. Mindenki nagyon várja. Itt az első lépés, nem kell nézni, hogy kivel játszunk, tulajdonképpen mindenki elénk van rangsorolva, mégis a negyedik helyről kezdjük el ezt a történetet. Ez a legjobb végszó erre: remélem minél tovább fog tartani ez a szezon.” – válaszolta Kangyal Balázs arra a kérdésre, hogy mit mondott a csapatnak a mai edzés után. Mit lehetne egy ilyen végszó után még mondani? Aki szereti ezt a fantasztikusan izgalmas, technikás, dinamikus sportot, amit jégkorongnak nevezünk, annak ott a helye a lelátón.

Elolvasom »

Szurkoljuk ki együtt a továbbjutást!

Szurkoljuk ki együtt a továbbjutást! Gyertek ki minél többen a holnapi és a szombati BJA HC vs Sport Club Csíkszereda jégkorong meccsre, élvezzétek a helyszínen a világ egyik legjobb sportját és hajszoljátok győzelembe a srácokat! A tét magas, a csapatnak tovább kell jutnia a play off következő körébe. A játékosok megtesznek mindent, amit a sportszerűség határain belül megtehetnek, beleadják a legjobb tudásukat- de rajtunk, szurkolókon is múlik az eredmény! Várjuk szeretettel a csíki szurkolókat is! Buzdítsuk a csapatainkat, mutassuk meg milyen az, amikor a hoki szeretetéről szól a szurkolás! Csináljunk ünnepi hangulatot a lelátókon! Ernavarhegyi_Photography, archív

Elolvasom »

Budapest Jégkorong Akadémia HC – Újpesti TE: 4-3

Ezzel a mérkőzéssel véget ért az alapszakasz, zsinórban 5 győzelemmel fejezték be a Rozsomákok a szezon ezen részét. Az első harmad BJA HC helyzetekkel indult, amiből az 5. percben gól is született! Tóth Richárd és Nagy Krisztián okoztak káoszt az ellenfél kapuja előtt, a védők felszabadítási próbálkozása pedig a születésnapos, 19 éves Ravasz Csanádnál kötött ki, aki szépen és védhetetlenül lőtte vissza a pakkot. Nehéz percek következtek, mert gyors egymásutánban kaptunk két kiállítást is, bő fél percig még kettős emberhátrányban is voltunk, de Farkas Roland vezetésével hatalmasat védekezett a Csapat, így ezt megúsztuk kapott gól nélkül. A harmad felénél még mi is emberelőnybe kerültünk, de ebből nem született gól. (1-0) A második játékrész felére megfordította az állást az Újpest. Előbb Tornyai lőtt gólt a 25. percben, majd öt percre rá Benk is betalált. A 35. perc végén sikerült egyenlíteni, amikor Olivier Dame-Malka lövését még védte Raja, de a kipattanóra azonnal lecsapott Molnár Bálint, aki közelről behúzta második gólunkat.Mindkét oldalon volt még egy-egy kiállítás, de a harmad során több találat nem született már. (2-2) A harmadik harmadban gyorsan visszaszerezte a vezetést az UTE, Kyle vette be Farkas kapuját a 43. percben. Egy percre rá emberelőnybe kerültünk, de ez ismét kihasználatlanul maradt, az 50. perc azonban egyenlítő gólt hozott! Jesperi Viikila játszotta meg a kapu mellé érkező Ilya Tsulygin-t, aki egy kapáslövést akasztott a felső vas alá. Sőt, az 58. percben a vezetést is megszereztük, Varga Kaden váltotta gólra Schlekmann Márk gólpasszát!Nem adta fel az Újpest, az utolsó két percre emberelőnybe kerültek, amire azonnal jött is egy vendég időkérés. Azonban nem tudták áttörni a BJA HC védelmét, sikerült megtartanunk az egygólos előnyt és győzelemmel zárni az alapszakaszt. (4-3) Szép volt srácok, gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rátok!

Elolvasom »

Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club vs UTE

Múlt csütörtökön, a Megyeri úton játszottunk legutóbb mai ellenfelünkkel, akiket hazai pályán fogadunk. ” Itt az alapszakasz utolsó mérkőzése. Nagy hullám hegyeket és völgyeket jártunk meg ebben a szezonban, amíg elértünk ide. Abban fejlődtünk a legtöbbet, amiben a leggyengébbek voltunk, bár ami a hokit illeti, abban soha nem voltunk gyengék. A költségvetésünk és a hátterünk nem tud versenyezni a top csapatokéval, de tulajdonképpen nem is kell. Azt kell néznünk, hogy miben tudunk jobbá válni, és ebben sokat léptünk előre. Ma itt van egy újabb nap a bizonyításra, hogy mutassunk magunkból valamit a playoff előtt, az utolsó meccsen. Úgyhogy, minden bele, hajrá mi!” – mondta Kangyal Balázs ma reggel. Ehhez a tökéletes végszóhoz nincs is mit hozzátenni. Találkozunk 18:40-kor, a Vasas Jégcentrumban, a lelátón! ❤🏒🥅 Jegyeket csak online, itt lehet vásárolni: https://www.eventim.hu/…/bja-hockey…/performance.html

Elolvasom »

Budapest Jégkorong Akadémia HC – FEHA19: 4-2

A FEHA19 elleni előző összecsapásunknál gólban gazdagabb mérkőzést láthattunk, és a végén ugyanúgy mi örülhettünk a megszerzett három pontnak. Az első harmadban gyorsan vezetést szereztek a vendégek, már a második percben Fekete góljának köszönhetően felkerültek az eredményjelzőre. A Rozsomákok azonban gyorsan megrázták magukat és már a játékrész fele előtt fordítottak. A 7. perc elején Molnár Bálint passzolt Kirils Galohának, aki szépen játszotta be a pakkot középre az érkező Evgenii Mozernek, ő pedig közelről nem hibázott. A 10. percben pedig Nagy Krisztián és Tóth Richárd harcoltak meg egy korongért, amit végül utóbbi küldött hátra Dóczi Zsombornak, aki pedig a kapuba bombázott. (2-1) A második harmadban egy kettős kiállítás borzolta a kedélyeket, majd a 31. percben mi kaptunk emberelőnyt, de ezt nem sikerült kihasználni. Összességében egy lövéssel többel zártak ebben a harmadban a fehérváriak, de Farkas Roland kiválóan védett mindent. (2-1) A harmadik húsz perc első felében jött egy BJA kiállítás, de ezt sikerült megoldani a védelemnek és Farkasnak, majd a 48. percben Galoha játszotta meg Schlekmann Márkot, aki tovább folytatta góllövési sorozatát! Az 50. perc újabb emberhátrányt hozott és ezt már ki is használta ellenfelünk, Farkas László góljával szépített a Fehérvár.Öt perccel később mi kerültünk emberelőnybe, de ezt nem tudtuk gólra váltani. Már az utolsó percben jártunk, mikor a FEHA19 vezetőedzője, Anatoli Bogdanov időt kért, és lehozta Melnichuck-ot a kapuból. A végső taktika mégsem volt kifizetődő, mert jó védekezést követően Schlekmann Márk szerzett korongot és játszotta meg Mozert, aki beállította a végeredményt egy üreskapus góllal. (4-2) Szép volt srácok, gratulálunk!

Elolvasom »

Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club vs FEHA19

Egy nap pihenő után ma hazai pályán fogadjuk a székesfehérvári csapatot. ” Minden egyes mérkőzés előtt valahogy fel kell készítenünk magunkat arra, hogy tökéletesen tudjunk fókuszálni és ne foglalkozzunk azzal, hogy épp a bajnokság melyik szakaszában járunk, kivel játszunk, hanem azzal, hogy hogyan leszünk képesek mindent kiadni magunkból. Lehet, hogy a szezon korai szakasza van, amikor sokat lehet javulni és sok olyan dologgal lehet foglalkozni mérkőzésen belül, ami fontos a jövőre nézve, ilyenkor a szezon vége felé pedig csak az a feladat, hogy minden nap, amikor lehetőséged van bizonyítani, akkor ezt megtedd. Sosem tudhatod, hogy meddig tart. Úgyhogy a mai napnak is így fogunk hozzáállni.” – mondta a reggeli átmozgató edzés előtt Kangyal Balázs. A csapat a jégen, mi a szurkolásban fogunk ma 150%-ot nyújtani. Jegyeket csak online, itt lehet vásárolni: https://www.eventim.hu/…/bja-hockey…/performance.html

Elolvasom »

FEHA19 vs Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club 0-1

Végletekig kiélezett mérkőzésen hoztuk el a három pontot Székesfehérvárról. Zsinórban harmadik győzelmét aratta a BJA HC, ezúttal mindössze egyetlen gól is elég volt a sikerhez, az is a záró harmadban született. Az első két játékrészben mindkét félnek megvoltak a lehetőségei, de hiába a helyzetek és az emberelőnyök mindkét oldalon, a kapusok és a védelmek remekül helytálltak. A mindent eldöntő találat a 48. perc derekán született, Schlekmann Márk játszotta meg Evgenii Mozert, aki aztán Szabó Bencéhez továbbította a pakkot, gólerős védőjátékosunk pedig nem hibázott! Kapásból utána jött két nehéz, emberhátrányos perc a Rozsomákok számára, de nagyot védekezett a Csapat. A végén időt kértek a hazaiak, de az egyenlítő gól taktikáját nem sikerült végig vinni. Szép volt srácok, gratulálunk! Farkas Roland shutout-jához külön gratulálunk!

Elolvasom »

Alább a két vezetőedző meccsértékelése és a gólösszefoglaló nézhető vissza.

Kangyal Balázs, vezetőedző – BJA HC: “Nem szeretném túl magasra emelni a csapatot, az a helyzet, hogy hetek óta hasonlóan játszunk, csak ma végre kijött a lépés. Brassóban is hasonló volt a játékunk képe, csak ott nem mentek be a helyzetek. Ma háromszor is gólt szereztünk emberelőnyből, ennek nagyon örülök. Az elmúlt mérkőzéseken nem tudtunk rendes játékidőben nyerni, azt gondolom, hogy befizettük ennek a meccsnek az árát, és győzelem lett a vége.” Markus Juurikkala, vezetőedző – UTE: “Nagyon csalódottak vagyunk, komoly hét van mögöttünk, és nagyon nem ott tartunk, ahol szerettünk volna. Mindig van felfele, ezt mondtuk a játékosoknak is. Nem mutogatunk egymásra, nyílt beszédre, és konkrét tettekre van most szükség. Ma a hoki összes szegmensében jobbnak bizonyult az ellenfél, ehhez pedig gratulálunk. Együtt, közösen muszáj lesz javulnunk.”

Elolvasom »

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás